• شنبه ۱۹ خرداد ماه، ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۵
  • دسته بندی : فرهنگی و هنری
  • کد خبر : 973-394-5
  • خبرنگار : 59001
  • منبع خبر : خبرگزاری ایسنا

باز شدن پای تجملات به سفره‌های افطاری

یک کارشناس خانواده با بیان اینکه در جامعه برخی از افراد هر چه که مُد می‌شود را دنبال می‌کنند، عنوان کرد: عده‌ای به دلیل راحت‌طلبی افطاری‌های مجلل، مفصل و پرزرق‌وبرق برپا می‌کنند و بعد با خود می‌گویند که اگر کم بگذاریم میهمان ناراحت می‌شود و این را برای خود استدلال می‌دانند.

زهرا مشاط در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه قزوین،
اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب جای خالی افطاری‌های ساده را در جامعه دیدند و پیشنهاد دادند که در جامعه به آن پرداخته و ترویج شود.

وی افزود: در دین اسلام به افطاری دادن در ماه رمضان بسیار سفارش شده است بر اساس روایات حتی با جرعه‌ای آب و خرما هم می‌توان افطاری داد و از ثواب آن بهره برد.

این کارشناس خانواده با بیان اینکه در جامعه برخی از افراد هر چه که مُد می‌شود را دنبال می‌کنند، عنوان کرد: عده‌ای به دلیل راحت‌طلبی افطاری‌های مجلل، مفصل و پرزرق‌وبرق برپا می‌کنند و بعد با خود می‌گویند که اگر کم بگذاریم میهمان ناراحت می‌شود و این را برای خود استدلال می‌دانند.

وی با تأکید بر اینکه باید در عرصه فرهنگ‌سازی وارد میدان شویم، مطرح کرد: کم‌کاری ما ناشی از عدم انگیزه و یا جرئت است و باید برخلاف جریان فرهنگ غلط جامعه شنا کرده و برای رضای خداوند سنت‌شکنی کنیم.

مشاط با بیان اینکه برخی از افراد در خانواده‌های خود برخلاف اقوام سفره‌های ساده برپا می‌کنند، تصریح کرد: هر کس یک‌قدم برای ساده کردن سفره‌های مهمانی و افطاری بردارد مطمئناً کمک بزرگی به فرهنگ جامعه کرده است.

وی خاطرنشان کرد: با برپایی سفره‌های افطار در مجامع عمومی می‌توان گامی برای ترویج فرهنگ افطاری ساده برداشت و نشان داد که می‌شود ثواب برد و برای ترویج فرهنگ غلط با جامعه همسو نبود.

این کارشناس ابراز کرد: برپایی سفره‌های کوچک در مساجد می‌تواند تلنگری برای افراد جامعه باشد که بخشی از آن‌ها از این فرهنگ تأثیر می‌پذیرند.

وی ادامه داد: هر خانواده‌ای که بخواهد در سال یک‌بار میهمانی دهد به‌قدری درگیر تجملات می‌شود که روزها برای یک مهمانی برنامه‌ریزی کرده و می‌پندارد که کار بزرگی را انجام داده است.

این کارشناس خانواده اظهار کرد: بسیاری از خانواده‌ها اکنون به این نتیجه رسیده‌اند که ترویج برپایی سفره‌های رنگین اثر مثبتی نداشته و منجر به کاهش رفت‌وآمدهای خانوادگی شده است.

وی گفت: برخی از خانواده‌ها عنوان می‌کنند که دیگر خانواده‌ها نیز سفره‌های ساده برپا کنند تا انگیزه برای ترویج این فرهنگ در جامعه تزریق شود.

مشاط یادآور شد: در دهه 60 رفت‌وآمدها راحت بود و سفره‌های ساده برپا می‌شد ولی در حال حاضر به دلیل برپایی سفره‌های پرزرق‌وبرق و صرف ساعت‌ها وقت برای آماده سازی آن، افراد سالی یک‌بار در کنار هم هستند و برای بازگشت به فرهنگ اصیل و اسلامی خود باید افراد تأثیرگذار در جامعه گام بردارند.

وی عنوان کرد: فرد مسلمان انگیزه الهی همچون، ثواب بسیار مهمانی دادن، اطعام و صله‌رحم دارد و ما این انگیزه‌ها را فراموش کرده و فرهنگ تجمل‌گرایی و عافیت‌طلبی را وارد زندگی خود کرده‌ایم.

این کارشناس خانواده با اشاره به اینکه هر کس به‌نوبه خود باید گامی برداشته و معروف را در جامعه ترویج دهد، تصریح کرد: در روایات داریم که وقتی از میهمانی بازگشتید تعریف نکنید که چه خورده‌اید و چگونه پذیرایی صورت گرفته است، این امر یک منکر است که معمولاً افراد بعد از برگشت از میهمانی انجام می‌دهند.

مشاط گفت: تلویزیون به‌عنوان رسانه ملی باید فرهنگ برپایی افطاری ساده را ترویج دهد و یک فیلم‌ساز هنرمند هر دو جنبه سفره ساده و تجملاتی را کنار هم بگنجاند و تجملات، عافیت‌طلبی، سادگی و صمیمیت را به تصویر بکشد.

انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: