• دوشنبه ۱۶ مهر ماه، ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۰
  • دسته بندی : اجتماعی
  • کد خبر : 977-3990-5
  • خبرنگار : 59002
  • منبع خبر : خبرگزاری ایسنا

داربستی کردن باغات انگور، گامی برای افزایش دوبرابری محصول

داربستی کردن باغات انگور می‌تواند علاوه بر کاهش هزینه‌های تمام‌شده، زمینه افزایش دو برابری محصول را نیز فراهم کند.

به گزارش ایسنا منطقه قزوین، استفاده از سامانه‌های تربیت مو و داربستی کردن باغات انگور در نقاط گوناگون جهان رایج بوده و مرتباً در حال کامل شدن است. سیستم تربیت انگور در کشورهای عمده تولیدکننده انگور ازجمله ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، آمریکا و ترکیه عمدتاً به‌صورت داربستی بوده درحالی‌که در بسیار از مناطق کشور ما باغداران همچنان از سیستم‌های سنتی استفاده می‌کنند.

کشت و پرورش انگور در ایران از سابقه دیرینه‌ای برخوردار است. با توجه به شرایط اقلیمی مناسب، ایران از گذشته‌های دور یکی از مهم‌ترین مناطق تولید انگور برای مصارف تازه‌خوری و تولید کشمش بوده است. امروز نیز انگور یکی از مهم‌ترین محصولات باغی در ایران به شمار می‌رود. انگور علاوه بر امکان اشتغال‌زایی یکی از محصولات ارزآور در کشور بوده و می‌تواند در توسعه صادرات غیرنفتی در بخش کشاورزی سهم بسزایی داشته باشد.

ازنظر سطح زیر کشت، تولید انگور و کشمش در ایران از جایگاه بسیار خوبی در جهان برخوردار است، اما ازنظر میزان عملکرد در واحد سطح و کیفیت، محصولات تولیدشده در پاره‌ای از مناطق از حد مطلوب و ایده‌آل فاصله داشته و درنتیجه هزینه تمام‌شده برای تولید هر کیلوگرم محصول نیز بالاتر از میانگین معقول بازار است که موجب کاهش صرفه اقتصادی و توان رقابت با سایر کشورها می‌شود.

پایین بودن کیفیت و بالا بودن ضایعات و هزینه تمام‌شده متأثر از عوامل متعددی است که مهم‌ترین عامل آن نوع سیستم تربیت بوته انگور است. طبیعت بوته مو بالارونده است و در مناطق اصلی رویش، این گیاه در جنگل از سایر درختان به‌عنوان قیم استفاده کرده و در بالای تاج، مستقر می‌شود.

بوته‌های مو در هنگام جوانی قادر به حفظ خود نیستند و اگر به داربست بسته نشوند، تولید آن‌ها برای چندین سال بسیار محدود خواهد شد؛ این روال ادامه خواهد داشت تا زمانی که تنه قوی شده و بتواند شاخه‌ها و میوه‌ها را حفظ کند.

استفاده از سامانه‌های تربیت مو و داربستی کردن باغات انگور در نقاط گوناگون جهان رایج بوده و مرتباً در حال کامل شدن است.

سیستم تربیت انگور در کشورهای عمده تولیدکننده انگور ازجمله ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، آمریکا و ترکیه عمدتاً به‌صورت داربستی بوده درحالی‌که در بسیاری از مناطق کشور ما باغداران همچنان از سامانه‌های سنتی استفاده می‌کنند.

رضا اسدی امینی یکی از تاک‌دارانی است که 4 هکتار از باغات خود را داربستی کرده و حال از این اقدام خود نیز خیلی راضی است.

وی در گفتگوی با ایسنا منطقه قزوین، گفت: با بالا رفتن هزینه‌های کشاورزی و باغداری به دنبال اقدامی برای افزایش محصول بودیم و داربستی کردن یکی از بهترین راه‌ها برای این افزایش بود.

اسدی اظهار کرد: کشت به شیوه سابق در باغات انگور مرقوم به‌صرفه نیست و از سویی میزان تولید را کاهش می‌دهد و هزینه‌های مضاعفی را نیز به کشاورز تحمیل می‌کند اما با داربستی کردن شاهد کاهش هزینه‌های اضافی و افزایش بهره‌وری بودیم.

وی افزود: با داربستی کردن می‌توان به محصول خوب و کیفی دست‌یافت و شاهد تمیزی محصول و کاهش آفت‌زدگی خواهیم بود.

این باغدار بوئین‌زهرایی ادامه داد: امروز با مشکلاتی مثل سرمازدگی روبرو هستیم که از عوامل طبیعی است و از دست کشاورز خارج است اما اگر محصول در فرآیند داربستی کردن به بار بنشیند کیفیت انگور، کارکرد، هزینه‌های کارگری و شرایط نگه‌داری مطلوب خواهد شد.

اسدی عنوان کرد: با داربستی کردن، می‌توان تعداد بوته‌های قابل‌کشت را تا دو برابر افزایش داد و این می‌تواند میزان محصول را افزایش دهد و به نفع کشاورز است.

انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: